Cultuurprijs 2009
   

Tijdens een feestelijke en bijzonder gezellige bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis aan de Brink in Sint Anthonis is op donderdag 19 november 2009, voor de 11e maal, de Sport- en Cultuurprijs Ut Pèèrd uitgereikt. Uit 16 voordrachten selecteerde de jury 9 kandidaten voor de prijs en zij presenteerden zich tijdens de avond aan het publiek.


De winnaars van Ut Pèèrd 2008 zijn de ultralopers Theo Kuijpers en Jan Nabuurs, resp. uit Westerbeek en Stevensbeek. Zij gaan met de wisseltrofee en een cheque ter waarde van € 500,00 naar huis.


De werkgroep Graancirkel Oploo was goed voor een tweede prijs (cheque van € 250,00) en de derde prijs ging naar de werkgroep “Meer lève in Oelbroeck” uit Sint Anthonis (cheque voor € 150,00). 
   

De tweede prijs is dit jaar voor de Werkgroep Graancirkel Oploo. Dankzij hun inzet is de graancirkelroute ontwikkeld met diverse arrangementen. Ook is het project in Oploo gekozen tot Kern met Pit, zijn er speltproducten op de markt gebracht zoals brood en bier, een prieel gebouwd met informatieborden, een “korenmijt” en heeft het Graancirkelproject de finale bereikt van de Brabantse Dorpen Derby. 

             Vormidabel Webdesign © Copyright Graancirkel Oploo